Recept: Bananencake Vegan

Heb je zin om iets te bakken en toevallig van die net iets te bruine bananen over? Nee! Gooi ze niet weg. Maak heeft het lekkerste recept voor bananenbrood en wij delen dit graag met jou zodat ook jij thuis die heerlijke bananencake kan maken!

Wat heb je nodig?

  • Oven (175 graden)
  • Cakevorm
  • Spatel/lepel
  • 2 beslagkommen
  • Vork
  • 4 (over)rijpe bananen
  •  1 tl baking soda (zuitveringszout)
  •  1 tl bakpoeder
  • 180gr boekweitmeel
  • 1,5 tl kaneel
  • 125gr kokosbloesemsuiker (of basterdsuiker)
  • 60ml zonnebloemolie
  • 2 tl citroensap 
  • 90 ml havermelk (of andere melk als je die hebt)
  • 2 el ahornsiroop

Bereidingswijze

* Verwarm je oven voor op 175 graden;

  • Bedek het cakeblik met bakpapier. De randjes die onbedekt blijven, kan je met een beetje olie bestrijken;
  • Prak 3 bananen en meng dit goed met de havermelk, citroensap, suiker en olie in een van de beslagkommen;
  • Roer in de andere beslagkom alle overige droge ingrediënten goed door elkaar;
  • Meng nu alle ingrediënten rustig door elkaar tot een egaal mengsel;
  • Giet het beslag in het cakeblik;
  • Snijd de overgebleven banaan doormidden en leg de twee stukken voorzichtig bovenop het beslag;
  • Zet het cakeblik direct in de voorverwarmde oven, bak hem 40-50 minuten.
  • Bestrijk de cake met de ahornsiroop als het net uit de oven komt en nog warm is.

Laat de cake afkoelen en snijd het in lekkere dikke plakken. Drink er een heerlijk kopje thee of koffie bij, sluit je ogen en waan je even weer bij Maak.