Profielschets Maak-Rotterdam

Mathenesserweg 81a, 3027 HJ Rotterdam www.maak-rotterdam.nl
Actief op instagram met www.instagram.com/maak_rotterdam met ruim 4000 volgers.

Droom
Voor veel mensen is het hebben van een eigen conceptstore/koffiebar een droom. En nu kan die droom werkelijkheid worden. Ik heb het begin al voor je gemaakt. De eerste jaren was het vooral opbouwen en investeren en nu kan er lekker doorgepakt worden. 

Het pand
Het pand is +- 80 m2 op de begane grond met een bijna even grote kelder. De ruime achtertuin is een weelderig paradijsje waar het terras gedoogd wordt door gemeente. Gevelterras met vaste gevelbank en luifel is pas vernieuwd.
De keuken is met minimale middelen geplaatst en steeds een beetje uitgebreid. Wij kunnen er mee uit de voeten maar een upgrade kan geen kwaad. Alle apparatuur is inclusief.
Op het pand zit een winkelbestemming. Er is nu geen horecavergunning. Wel staat Maak in het horecagebiedsplan en heb ik toestemming om (na een kleine verbouwing) een horecavergunning aan te vragen. Ik heb contact gehad met iemand van de gemeente dat dit aan de juiste opvolger ook toe te zeggen is en kan je met haar in contact brengen.

Per wanneer
De overdrachtsdatum is in overleg te bepalen. Ik zou zelf graag 1 september stoppen, met op 15 augustus een 6 jarig jubileum-feestje als afscheid. Maar, als het eerder lukt mag het ook en liever niet later dan 1 oktober. 

Huur of Koop
Ik huur het pand van de WOM. Je dient zelf een huurcontract af te sluiten waarbij de richtprijs voor de huur €750,00 per maand excl btw is.
Zelf heb ik een aanbod gehad om het pand te kopen, dat heb ik afgeslagen omdat ik al een tijdje nadacht over stoppen. Mocht je interesse hebben dan zou je dit ook kunnen voorleggen aan de eigenaar van het pand. Het naastliggende pand waar nu Lastplak zit, is eventueel beschikbaar dus als je grote dromen hebt (zoals ik ook had) dan is er veel mogelijk. De plannen voor de verbouwing kan ik je meegeven.

Personeel
Het huidige team (6 personen) is in dienst via een payroll bedrijf met 0-uren contract. Van een paar medewerkers weet ik dat ze iets anders gaan zoeken. De rest is vooral benieuwd wie de zaak gaat overnemen. Jij bent vrij om zelf te bepalen met wie je verder wilt werken. 

Wat is er nog meer inbegrepen
Alle recepten uit onze keuken 
Inventaris en voorraad
Samenwerkingen met Food n Route, Spaak, Rotterdampas, Pica Pica Parade
Vaste klantenkring 
De naam Maak-Rotterdam
Website en instagram account

Hoe verder
Na mijn bericht op instagram zijn er veel reacties binnengekomen. Het doet me goed om te merken dat er zoveel interesse is want er zit vast iemand bij die Maak gaat overnemen.
De vraagprijs voor inventaris, voorraad en goodwill wordt een bieden vanaf prijs , wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@maak-rotterdam.nl met een korte profielschets, wie je bent en wat je plannen zijn. Uiteraard ben je straks vrij om te doen wat je wilt als je de nieuwe eigenaar bent. Omdat de plek in de wijk zo geliefd is kijk ik ook wel een beetje naar wie ik denk dat er het beste gaat passen. 

Voor de serieus geïnteresseerden heb ik nog meer inside information zoals omzet en winst van de afgelopen jaren. Kansen die voor het oprapen liggen, zaken waarin geïnvesteerd zou kunnen worden en hoe ik de prijs heb opgebouwd. Daarna kunnen we met elkaar aan tafel. Voel je vrij om alle vragen te stellen die er in je opkomen, zover ik kan beantwoord ik ze graag.

Ik hoor graag van je!

Hartelijke groet,

Femke Gielstra