Maak-Rotterdam staat te koop

Ja, je hebt het goed gelezen… Maak staat te koop. Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Hoe het begon.
Zes jaar geleden begon ik samen met Froukje in het pand aan de Mathenesserweg 81a. In ruil voor leeghalen en opknappen mochten we er een jaar lang gebruik van maken. We haalden heel wat oude koelingen (inclusief de inhoud die er al drie jaar in lag) grofvuil en troep weg om ruimte te maken. Met een lik verf en tweedehands materialen maakten we er een gezellige plek van.

Froukje ging na een paar jaar haar eigen weg en ik ging alleen verder. Al snel had ik een heel team om me te helpen want de koffie en taart bleek populair! En nog steeds is het een hele fijne plek waar de mensen uit de buurt graag komen. Ik werd er elke dag weer blij van om praatjes te maken en mensen te verbinden. Het geroezemoes van een zaak vol mensen die genieten van jouw plek, dat maakte me gelukkig.

Het werd een succes
De zaak werd te druk en de keuken te klein. Om door te kunnen moest Maak groeien en werd er een verbouwing gepland. Uitbreiden naar het naastliggende pand gaf zoveel mogelijkheden dus er werden plannen gemaakt en offertes aangevraagd. De eigenaar van het pand zou een deel investeren en de rest wilde ik met crowdfunding verzamelen.

Corona en baby
En toen kwam de Coronacrisis en ging heel Nederland in Lockdown. De verbouwing werd uitgesteld en ik deed mijn best om met creatieve oplossingen toch nog wat omzet binnen te halen. Dat lukte aardig want veel mensen droegen Maak een warm hart toe.

In de zomer van 2020 ging ik met zwangerschapsverlof om mijn mooie dochter op de wereld te zetten. Waar Maak mijn eerste kindje was, komt mijn dochter Marin natuurlijk gewoon op de eerste plaats.

Nog een paar maanden Corona-maatregelen, een verbouwing die niet doorging, een team dat opnieuw opgebouwd moest worden en een lief meisje dat thuis mijn aandacht opeiste…. Het werd steeds lastiger om nog blij te worden van mijn zaak. Ik deed ontzettend mijn best om toch steeds weer iets te vinden om de moed erin te houden maar opeens was het duidelijk: Het is tijd om Maak los te laten.
Een moeilijke beslissing maar wat een opluchting toen ik eenmaal de knoop doorhakte. Nu nog aan iedereen vertellen.

Op zoek naar een opvolger
Dat ik met Maak stop betekent niet dat de boel dicht gaat. Sterker nog, er zijn zoveel mensen die dromen van een eigen koffietentje, daar zit vast iemand bij die dat van mij wil overnemen. Want het zou zonde zijn als deze plek in de wijk verloren gaat, dat laten we niet gebeuren.
De zoektocht is begonnen en ik heb er alle vertrouwen in dat er iemand is die er iets moois van weet te maken.
Met een verse dosis energie en volop leuke plannen kan Maak verder groeien.

En dan beloof ik dat ik daarna gewoon lekker zelf op de koffie kom.

Liefs Femke

PS Heb je interesse in het overnemen van Maak? Stuur een mailtje naar info@maak-rotterdam.nl
Wacht niet te lang want ik wil graag voor het einde van de zomer de sleutels overdragen