Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Scones

Recept: Scones

Wie wel eens in Engeland scones gegeten heeft zal dat niet snel meer vergeten, klein beetje krokant, klein beetje zacht, klein beetje zout en een klein beetje zoet. De perfecte combinatie want het is geen cakeje maar ook geen broodje. Met een dikke klodder clotted cream er op en een lekkere dot jam maak je er vanzelf een gebakje van.

Wij serveren de scones bij de high tea en je kunt ze ook los bestellen. Omdat ze best wel snel uitdrogen is het het lekkerst om ze vers te bakken net voordat je ze gaat opeten, een dag later zijn ze al niet meer zo lekker.
We delen graag het recept met jullie, laat je weten of het gelukt is?

sconesreceptsmall

Ingredienten:
voor ca 20 stuks

460 gram bloem plus extra om aanrecht te bestuiven
150 gram koude roomboter in stukjes
20 gram bakpoeder
75 gram suiker
150 ml melk
1/4 theelepel zout
1 ei

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle ingredienten in een grote kom en meng met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Bestuif het schone aanrecht met wat bloem en druk de bol deeg uit tot een platte plak van 1,5 cm dik. Wij doen het meestal met de hand maar je kan ook een deegroller gebruiken.

Steek de scones uit. Wij gebruiken meestal een ronde koekjes uitsteker van 5 cm doorsnee. Je kan het ook met een glas doen of met een mes uitsnijden.

Leg ze op een bakblik met bakpapier en bestrijk ze met een beetje melk of eidooier.
Dan 10-15 min bakken in de hete oven. Ze zijn klaar wanneer ze een lichtbruine bovenkant hebben en de zijkant gaar is. Dit kun je testen door er heel zachtjes tegenaan te duwen, voelt het nog als deeg dan hebben ze nog een paar minuten nodig.
Laat ze even afkoelen en serveer ze dan met clotted cream en jam. (met slagroom kan natuurlijk ook)

Tip: ga je ze niet allemaal tegelijk gebruiken dan kan je de uitgestoken deegrondjes heel goed invriezen. Laat ze goed ontdooien voor gebruik en bak ze dan net zo af als de verse scones.

Tip: Je kunt de uitgestoken deegrondjes afgedekt een dag in de koelkast bewaren, dan heb je de volgende dag nog een keer verse scones 🙂 Of je kan ze vast voorbereiden als je een drukke verjaardag in de planning hebt.

Tip: Clotted cream is echt veel lekkerder dan slagroom maar wel moeilijker aan te komen. Wij bestellen het online bij de Jumbo. Je kan ook mascarpone 1 op 1 mengen met geklopte slagroom en dan geen suiker er door doen. Dit komt het dichtst bij de echte clotted cream.

 

Comments are closed.

Volg ons op: