Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Maak het zelf: Turkse Linzensoep

Recept: Turkse Linzensoep

Waar we het recept vandaan hebben weten we niet meer maar hij zit nu gewoon in ons hoofd opgeslagen.
Graag willen we het met jullie delen zodat je het thuis ook een keer kan maken. Ook heel handig om porties in te vriezen zodat je altijd een snelle hap klaar hebt.

Ingredienten:

  • 500 gram rode linzen
  • 2 uien
  • 2 aardappels
  • 2 grote wortels
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 el gedroogde munt
  • 2 el boter (of iets anders om in te bakken als je liever veganistisch eet)
  • blikje tomatenpuree (140 gram)
  • bouillonpoeder of blokje

Bereidingswijze:

Spoel de linzen goed af voordat je ze gaat gebruiken. Wij doen dit in een zeef en gaan er steeds even met de vingers doorheen terwijl we het onder de koude kraan houden.
Doe de linzen in een grote pan met ongeveer drie keer zoveel water, de linzen gaan enorm uitzetten.
Breng het water met de linzen aan de kook. Je zult zien dat er schuim bovenop komt, dit schep je zoveel mogelijk weg. Voeg eventueel nog wat water toe als de linzen dreigen droog te koken.

Schil ondertussen de aardappels, uien en wortels en snijd ze in kleine stukjes.
Als er geen schuim meer van de linzen af komt kan je de groentes, de bouillon en de peper toevoegen. Laat 20 minuten zachtjes koken en roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Als de groentes zachtgekookt zijn kun je de tomatenpuree toevoegen en de soep pureren.

Smelt in een koekenpan de boter en bak daar de gedroogde munt kort in. Voeg het boter-muntmengsel toe aan de soep en proef of er nog wat zout en of peper aan toegevoegd moet worden.

Eet smakelijk!

Comments are closed.

Volg ons op: