Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Agenda

Bij Maak-Rotterdam is altijd iets te doen. Kijk in de agenda voor de geplande workshops en evenementen. Heb je zelf iets te vieren of een goed idee voor een leuke samenwerking? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of email naar info@maak-rotterdam.nl


AUGUSTUS

 

Zondag 27 augustus: Kadefestival Spangense kade
Gezelligheid aan de Spangense kade met muziek, workshops, activiteiten, verkoop van lokale producten.
Bij ons kun je voor €2,- per persoon een mini workshop “maak je eigen stempel” doen. We verkopen lekkere baksels en mooie planten.
Voor meer informatie: http://schiezicht.com/2017/03/28/datum-kadefestival-2017-is-bekend/

Zondag 27 augustus: Kaapse Vintage markt
Leuke vintage markt op het deliplein in Katendrecht. Wij hebben een kraam vol met mooie planten en cadeautjes. Heel goed te combineren met een bezoekje aan de Fenix Food Factory.


SEPTEMBER

Zaterdag 2 september: Besouk, Delfshaven
Wij zijn met een kraam vol zelfgebakken lekkers en mooie planten te vinden op deze kleurrijke markt in en voor de buurt. Voor meer informatie kun je kijken op: http://besoukdelfshaven.stichtingdeloodsen.nl/

Zaterdag 9 september: Over de brug festival
Dit jaar de tweede editie van een super gezellig straatfestival met bewoners en ondernemers. Er is een markt, muziek, lekker eten, workshops en activiteiten.
Wij maken een groot terras op de stoep en verkopen extra veel lekkere cake, taart en koekjes. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud, binnenkort komt het programma online. Meedoen kan! stuur je idee of voorstel naar overdebrugfestival@gmail.com. https://www.facebook.com/overdebrugrotterdam/

Donderdag 14 september: Dit is uit de kunst
Ontdek het talent van je buren met deze keer kunst van Hajar Abdullah en muziek van Where’s Mary. Wij koken een lekkere vegetarische maaltijd voor €5,-. Wil je mee eten? Mail dan naar info@maak-rotterdam.nl met hoeveel personen je komt. Aanschuiven kan om 18:00. Om 19:00 start de muziek en expo. De avond is om 21:00 weer afgelopen, toegang is gratis.

Zaterdag 16 september: Betuws Blazers Quintet met luxe lunch
Maak gaat klassiek met een gezellige middag vol mooie muziek door het Betuws Blaas Quintet. Speciaal voor deze gelegenheid hebben zij mooie muziek bij elkaar gezocht met het thema dans. Schuif aan een mooi gedekte tafel met een uitgebreide lunch: Soep vooraf, diverse soorten brood van Jordy’s bakery en houten planken vol met overheerlijk beleg. Inclusief thee en sinaasappelsap. 
Dit arrangement is te reserveren voor €12,50 per persoon. Kinderen tot en met 10 jaar betalen €7,50. Inloop van 12:30-12:45, start muziek 13:00. Einde rond 14:30.
We hebben plek voor 30 personen dus als je hier graag bij wil zijn kun je een plekje aan tafel reserveren door een email te sturen naar: info@maak-rotterdam.nl

Vrijdag 22 september: DIY Zeefdrukken

Tijdens deze workshop van Atelier indrukwekkend ga je aan de slag met een do it yourself versie van zeefdrukken. Iedereen gaat aan zijn eigen ontwerp werken, waarna we je laten zien hoe je jouw illustratie overzet op het zeefdrukraam. En na alle voorbereidingen getroffen te hebben gaan we natuurlijk aan het echte drukwerk beginnen. Zeefdruk is de ideale techniek om mee op textiel te drukken, dit is ook mogelijk tijdens de workshop. Deze workshop duurt 3 uur en na afloop ga je naar huis met een aantal afdrukken op papier en jouw eigen bedrukte totebag! Tijd: 13:00-16:00, https://www.atelierindrukwekkend.com/inschrijfworkshops


OKTOBER

 


NOVEMBER

Vrijdag 3 november: Droge naald etsen, door Atelier indrukwekkend
Een kijkje in de keuken van de oude meesters zoals Rembrandt van Rijn. Etsen is een mooie ambachtelijke techniek waarbij getekend / gekrast wordt op een kunststof plaatje. De braam die ontstaat tijdens het krassen in de plaat zorgt voor de typerende ‘wolkige’ afdruk waar je een droge naald aan kunt herkennen. We leren je hoe je de plaat ininkt en natuurlijk gaan we ook afdrukken op een kleine etspers! Deze workshop duurt 2,5 uur en na afloop ga je naar huis met een aantal afdrukken van jou eigen ontwerp.
Tijd: 13:00-15:30, aanmelden via https://www.atelierindrukwekkend.com/inschrijfworkshops

Zaterdag 11 november: Zeefdrukken met Bobbinhood

Leer zeefdrukken met Bobbinhood’s accomplice Dani van Oefelen. We nemen je mee op een zeefdruk avontuur van idee naar print. Leer alles over kleurgebruik, vorm, ontwerp en alle technieken die je nodig hebt voor stencil zeefdrukken. Aan het eind van de workshop ben je in staat je eigen print (meer-kleurige print!) te ontwerpen en te zeefdrukken.
Prijs: 79,- pp. Van 14:00-17:00
-inclusief gebruik al het materiaal
-het boekje ‘hoe ontwerp ik een print’ (pdf)
-hapje en een drankje
Meenemen:
Je hoeft geen ervaring te hebben in ontwerpen of zeefdrukken voor deze workshop en je hoeft niks mee te nemen.
Denk er wel aan kleren te dragen waar een spatje verf op mag komen!
Er is op deze workshop voldoende stof aanwezig om te oefenen. Je kan natuurlijk altijd eigen stof of een kledingstuk mee nemen dat je graag wilt bedrukken.
Aan het eind van de workshop is er de gelegenheid om de easy-screen-print-kit, verf en extra stencils aan te schaffen.
Aanmelden: info@maak-rotterdam.nl (Afmelden minimaal 1 week van te voren.

 

Donderdag 16 November Workshop Paper Den – tekenen met inkt

 

Zaterdag 18 November :Workshop Handletters

In deze workshop leet Mirjam (van Handletters.nl) je hoe je mooie letters kunt tekenen onder het genot van een drankje en een lekker stukje taart. Je hoeft hier zeker geen ervaring voor te hebben om mee te kunnen doen. Je krijgt daarbij een pakketje met spullen die we gebruiken in de workshop, maar je mag deze spullen ook meenemen zodat je thuis verder kunt oefenen. In twee uur leer je de grond beginselen van het tekenen van verschillende letters en maken we een compositie. Je krijgt in elk geval genoeg inspiratie om thuis verder te gaan 🙂
Kosten: €40,-
Tijd: 14.00-16.00


 


DECEMBER

Volg ons op: