Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Agenda

Bij Maak-Rotterdam is altijd iets te doen. Kijk in de agenda voor de geplande workshops en evenementen. Heb je zelf iets te vieren of een goed idee voor een leuke samenwerking? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of email naar info@maak-rotterdam.nl


 

Mei

Donderdag 11 mei: Dit is uit de kunst
Eerst in Utrecht, nu in Rofoto van Dit is uit de Kunst.tterdam: een maandelijks wisselende expositie met kunstenaars/illustratoren/fotografen uit de buurt.
Tijdens de opening is er live muziek en een lekkere daghap. Deze eerste editie met Lobke van Aar en Carolina Federbusch.
Entree: gratis
Tijd: 18:00-21:00
Vegetarische maaltijd van Maak-Rotterdam voor maar €5,-

De expositie van Lobke van Aar blijft hangen tot en met 5 juni.

 

 

 

 

Donderdag 25 mei: Hemelvaartsdag, winkel geopend


Juni

Zondag 4 en maandag 5 juni: SMKMRKT in Nijmegen
Back to our roots, tijdens het SMKMRKT festival in Nijmegen staan wij twee dagen lang met een mooie kraam op het marktgedeelte. Je kunt bij ons terecht voor mooie planten, potten, planthangers, creatieve cadeautjes en voor de mini workshop: Maak je eigen terrarium.
Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website: http://www.smkmrkt.nl

Donderdag 8 juni: Dit is uit de kunst
De tweede editie van Dit is uit de kunst met muziek van st Maane en de kunstwerken van Karel Kindermans.
Om 18:00 kun je voor €5,- mee eten met een heerlijke zomerse chili (vegetarisch of vegan).
Om 19:00 is er muziek en de opening van de expositie. Het werk van Karel Kindermans blijft tot en met 11 juli te zien.
Toegang is gratis.

Zaterdag 10 en Zondag 11 juni: Rotterdamse Daken Dagen
Maak-Rotterdam opent een pop-up locatie op de camping in het Dakpark. Kampeer je tijdens de open dagen daken op het dakpark dan kan je bij onze keet een ontbijtje komen halen. De winkel aan de Mathenesserweg is op zaterdag gewoon geopend. Kijk voor meer informatie op https://rotterdamsedakendagen.nl/

Zaterdag 17 juni: Iedereen kan tekenen!
Wil je leren tekenen, denk je dat je dat niet kan en heb je daar wat hulp bij nodig? Deze workshop helpt je op weg, iedereen kan namelijk tekenen, ook jij!
Ontdek onder begeleiding van Rivka de Jonge (www.rivkadejonge.com) dat iedereen een eigen unieke stijl heeft. We gaan die stijl ontdekken door met een fineliner en een flinke dosis fantasie leuke portretjes van fictieve personen te tekenen. En dat is echt makkelijker dan je denkt! Prijs is 35,- per persoon, inclusief tekenmaterialen, stukje taart en koffie/thee. Aanmelden kan via info@maak-rotterdam.nl

Vrijdag 23 juni: DIY Letterpress
In samenwerking met Atelier Indrukwekkend. Letterpress is ook wel bekend onder de term boekdruk en is een hoogdruk techniek. Geliefd vanwege de mooie indruk die deze druktechniek achter laat in het papier.Normaal gesproken heb je een grote pers nodig voor letterpress die veel druk kan geven, maar tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een do it yourself versie op kleine persjes. Door middel van het knippen van vormen uit plastic ga je aan jouw eigen letterpress kaarten of prints kunt werken. Na afloop ga je naar huis met een aantal afdrukken van je eigen ontwerp. Deze workshop duurt 2,5 uur. Tijd: 13:00-15:30

Donderdag 22 juni: Stipstijl
Wil je ook leren porselein schilderen? Volg dan de workshop Stipstijl! Je krijgt uitgebreide uitleg van deze mooie techniek, waardoor je zelf aan de slag kan. Aan het eind van de workshop heb je een uniek product met de hand beschilderd. Er wordt speciale verf gebruikt dat, na bakken in de oven, jarenlang mooi blijft.
Tijd: 20:00-23:00
Kosten: €35,- inclusief materiaal, koffie of thee en een lekker stukje taart
Aanmelden kan via info@maak-rotterdam.nl


JULI

Zondag 2 juli: Keilemarkt
De Kaapse Vintage Markt van de Verbaasde Ree en de Zeeuwse Meisjes gaat dit keer plaatsvinden op een super toffe locatie, en ook nog eens bij ons in de buurt, namelijk de Keilewerf. Wij zullen er weer staan met de ondertussen bekende kraam vol kindercadeautjes, planten, planthangers enz. Daarnaast is er lekker eten en kun je los gaan op alle mooie vintage en retro kleding en spullen.
Van 12:00-18:00, toegang is gratis


AUGUSTUS

Vrijdag 4 augustus: Creatief Boekbinden
Tijdens deze workshop door Atelier Indrukwekkend, gaan we ons richten op een aantal mooie en creatieve manieren van het boekbinden, waarna je ook thuis met deze technieken aan de slag kan gaan. We leren je tijdens deze workshop 3 bindwijzen met naald en draad (en natuurlijk papier). Met deze technieken als basis, kun je het inbinden verder zo gek maken als je zelf wilt! En na afloop ga je natuurlijk met jouw eigen boekjes en een heleboel inspiratie naar huis!
Tijd: 13:00-16:30, aanmelden via info@maak-rotterdam.nl


SEPTEMBER

Vrijdag 22 september: DIY Zeefdrukken

 

Workshop DIY zeefdrukken op locatie

Tijdens deze workshop van Atelier indrukwekkend ga je aan de slag met een do it yourself versie van zeefdrukken. Iedereen gaat aan zijn eigen ontwerp werken, waarna we je laten zien hoe je jouw illustratie overzet op het zeefdrukraam. En na alle voorbereidingen getroffen te hebben gaan we natuurlijk aan het echte drukwerk beginnen. Zeefdruk is de ideale techniek om mee op textiel te drukken, dit is ook mogelijk tijdens de workshop. Deze workshop duurt 3 uur en na afloop ga je naar huis met een aantal afdrukken op papier en jouw eigen bedrukte totebag! Tijd: 13:00-16:00, aanmelden via info@maak-rotterdam.nl


OKTOBER


NOVEMBER

Vrijdag 3 november: Droge naald etsen, door Atelier indrukwekkend

Een kijkje in de keuken van de oude meesters zoals Rembrandt van Rijn. Etsen is een mooie ambachtelijke techniek waarbij getekend / gekrast wordt op een kunststof plaatje. De braam die ontstaat tijdens het krassen in de plaat zorgt voor de typerende ‘wolkige’ afdruk waar je een droge naald aan kunt herkennen. We leren je hoe je de plaat ininkt en natuurlijk gaan we ook afdrukken op een kleine etspers! Deze workshop duurt 2,5 uur en na afloop ga je naar huis met een aantal afdrukken van jou eigen ontwerp.
Tijd: 13:00-15:30, aanmelden via info@maak-rotterdam.nl

 


DECEMBER

Volg ons op: